Pesäpallovalmennus

Kansallisena lajina pesäpallovalmennuksen kehittyminen on jäänyt jälkeen kansainvälisten lajien valmennuksen laatutasosta. Tieteellinen tutkimus, liittojohtoinen valmentajakoulutus, huippuvalmentajien ja -pelinjohtajien keskinäinen lajin kehitystyö hakee vielä kehittymismahdollisuuksia.

Pesäpallovalmennuksessa on erittäin tärkeää tuntea lajin asettamat vaatimukset suoritustekniikan, fyysisten ominaisuuksien kuin myös pelitaktiikan osalta. Oikea tieto kaikkien ikäryhmien lajivaatimuksista tulee olla valmennuksen suunnittelun
perustietona.

kuva

Pesäpallovalmennuksen perusteet

Pesäpallon lajianalyysin, saatujen kokemuksien ja tuntemuksien sekä tieteellisten tutkimuksien mukaisesti tulee laatia oikeat ja kehittävät menetelmät pesäpallovalmennuksen kehitykseen.

Pesäpallovalmennuksen perusteissa selvitetään ne valmennusohjeet ja harjoittelumetodit jotka johtavat tulokselliseen ja päämäärätietoiseen valmennukseen. Harjoittelun tulee toteutua lajinomaisesti, oikealla kuormituksella nousujohteisesti lajin
vaatimuksia kehittäen.

kuva

Pesäpallon lyöntitekniikka

Pesäpallon lyöntitekniikasta on monenlaisia uskomuksia, puheita, luuloja, keskusteluja. Kuka lyö kenenkin mielestä oikein, kuka väärin, kovaa vai hiljaa, tarkasti tai roiskimalla ympäri kenttää. Kukaan ei tunnu tietävän kuinka palloa tulisi oikeaoppisesti lyödä, että pallolle pystyttäisiin antamaan suuri lähtönopeus ja pallo menisi vielä oikeaan osoitteeseen.

Lyöntitekniikassa tullaan käsittelemään pesäpallon peruslyönnin perusteita niiden kokemuksien, tutkimuksien, liikemekaniikan, fysiikan lakien ja havaintojen mukaisesti mitä on käytettävissä hyvään peruslyöntiin.
Tunnumme toteuttavan ”vanhoja” uskomuksia, joita olemme noudattaneet jo vuosikymmeniä, syystä tai toisesta. Lyönnin tulee tapahtua hartiatasosta, nopeat lyöntiaskeleet antavat pallolle suuremman lähtönopeuden, mailan kiertoradan tulee olla mahdollisimman suuri, tämän tyylisiä asioita kuulee päivittäin.


Artikkelisarja tulee käsittämään mm. seuraavia asioita: Monta astetta on mailan liikerata latausvaiheesta osumaan? Mikä on alakäden kyynärpään kulmaosumahetkellä? Mikä on lyöntiakseli?
Näihin peruslyönnin kysymyksiin tulevat näkemykset löytymään täältä.


Lyöntitekniikkaa tullaan käsittelemään kirjoitussarjassa TEE HYVÄ OSUMA.
Sarjan ensimmäiset osat käsittelevät lyönnin yleisiä perusteita, otannat ovat osia suuremmasta artikkelisarjasta missä käsitellään pesäpallon peruslyönnin suoritustekniikkaa ja sen opettamista.

kuva

Lue lisää...

PESÄPALLOUUTISIA

Mitä pesäpallokentillä ja kenttien taustoilla tapahtuu?
Asiaa, ei asian vierestä, vain ja ainoastaan sitä, mitä sivujen ylläpitäjä tietää ja tuntee omana näkemyksenään, ei huhuja toisten suusta.

Alla otsikoita ensimmäisiin asioihin


HALLIKAUDESTA TEHOA KESÄÄN

PPL REAGOINUT MUUTOKSEEN

ITÄ-SUOMEN ALUEORGANISAATIO

PPL:N VALMENTAJAKOULUTUS

Lue lisää...